Praktisk i hverdagen

Home / Praktisk i hverdagen

Praktisk i hverdagen

Det er mange årsaker til at man velger bæresjal, men en viktig grunn er at det er så praktisk. Selve sjalet er lett å ha med seg fordi det er tar relativt liten plass. Det kommer i flere forskjellige farger og noen velger å ha det på seg som et stort sjal når man ikke bærer barnet i seg.

Det kan vaskes på 60 grader eller mer, litt avhengig av produsenten. Dermed kan man også bruke dette som et underlag for å stelle barnet ved behov eller man kan bruke det til andre ting. Så det er svært allsidig og enkelt.

På flyplassen

Gjennom sikkerhetskontrollen, skynde seg gjennom lange korridorer og vente i kø; å reise med barn kan være slitsomt. Problemet er ofte at man har flere ting man skal ha med seg, som en håndveske og litt drikke. Så man trenger egentlig å kunne bruke begge hendene. Samtidig er det ikke enkelt å la barnet gå alene, hvis barnet kan gå selv, fordi det er ofte mange mennesker tilstede. Så det er ikke enkelt for en liten kropp å finne frem. Med et bæresjal i vesken så er man forberedt hvis det skulle bli lenge å vente, barnet er sliten eller bare vil bæres. Så har man begge hendene fri.

Hvis man har flere barn

De som har flere barn vet hvor utfordrende det kan være hvis man har et barn som er sliten og sutrete og andre barn som også trenger mer oppmerksomhet. Ofte kan det hjelpe å la barnet som er litt sutrete få henge på ryggen mens man gir de andre barna oppmerksomhet. Dette er noe de fleste mødre gjør automatisk ved at de tar barnet på hoften mens de hjelper med lekser eller annet. Fordelen med å bruke bæresjal i slike situasjoner er at barnet sitter trygt i sjalet og mor/far kan vie mer av sin oppmerksomhet til de andre barna.

Har den minste kolikk, har sovet lite de siste dagene eller er sutrete av andre årsaker så vil et bæresjal gjøre det enklere for mor/far å gjøre flere ting samtidig, uten at den minste må ligge å gråte eller stresse.

Ut på tur

Litt større barn vil gjerne være med på turer i skogen, på shopping eller annet sammen med resten av familien.
Med noen små i familien så kan dette være vanskelig fordi det ikke alltid passer å ta med en vogn men det kan være for langt for barnet å gå så langt. Med et bæresjal i vesken så behøver man ikke å planlegge noe, men kan ta det som det kommer. Hvis barnet blir trøtt så kan man trekke opp bæresjalet og la barnet henge på ryggen. Så kan man fortsette med det man holdt på med.
Klarer barnet å holde følge hele veien så er det topp, da har man bare hatt med seg litt ekstra i sekken/vesken.

Husk at med et bæresjal så slipper man å holde barnet og det føles mer trygt. Det er også mindre slitsomt for rygg og armer fordi barnet sitter så tett inntil kroppen og belastningen blir jevn.